Прихильники і противники подорожчання проїзду в громадському транспорті мітингують у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прихильники і противники подорожчання проїзду в громадському транспорті мітингують у Києві

Казна та Політика
720
Під стінами Київської міської державної адміністрації проходить акція протесту проти підняття цін на проїзд у громадському транспорті.
На акцію прийшли близько 200 осіб.
Водночас біля станції метро “Хрещатик” через дорогу від КМДА збираються прихильники підняття цін. Це люди у формі “Київспастрансу”, а також машиністи підземки. Кількість учасників акції на підтримку подорожчання – близько 150 осіб.
Столична влада обіцяла, що після подорожчання проїзду працівникам Київпастрансу і Київського метрополітену підвищать зарплати.
“Пасажири не бачать, що відбувається в тому ж КП “Київпастранс”. Сьогодні є вільні вакансії в цьому підприємстві для більш ніж 2000 осіб. Водій, який працює з раннього ранку до пізнього вечора, повинен відпочивати два дні, але маючи таку кількість вакансій, “Київпастранс” не може собі такого дозволити. А чому не вистачає водіїв? Тому що низька заробітна плата. Тому, з одного боку, ціни за проїзд у транспорті “кусаються”, а з іншого – близько 10 000 працівників “Київпастрансу” і 8000 працівників “Київського метрополітену”, – заявив напередодні віце-мер Києва Микола Поворозник.
Представники обох мітингів зайшли в будівлю КМДА, де проходить сесія міської ради, з наміром “проконтролювати ухвалення рішення”.
На вході до адміністрації відбулося кілька невеликих сутичок між прихильниками і противниками підвищення цін, проте обійшлося без постраждалих, ніхто не затриманий.
На вході в КМДА чергують кілька правоохоронців, також близько 30 поліцейських знаходяться всередині будівлі в холі.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас