Міністр Омелян пропонує ввести дзеркальні санкції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр Омелян пропонує ввести дзеркальні санкції

Казна та Політика
453
Росія навмисне створює перешкоди суднам, які прямують в українські порти Азовського моря, це питання необхідно розглянути на засіданні Ради національної безпеки і оборони України, запровадити українські дзеркальні санкції та ініціювати міжнародні санкції, вважає міністр інфраструктури Володимир Омелян.
“З квітня цього року ми фіксуємо регулярні огляди з метою зупинки всіх суден, що йдуть у напрямку Маріупольського та Бердянського морпортів. Ми розуміємо: РФ робить це навмисно, щоб змусити судновласників міняти маршрути. Україна вдатися до дзеркальних заходів”, – заявив він журналістам у Києві в середу.
В. Омелян повідомив, що міністерство надало свої пропозиції. Це питання було розглянуто в середу на засіданні Кабінету міністрів, однак його потрібно порушити і на рівні РНБО для більш ефективної реакції, в тому числі міжнародної.
“Ми вчора обговорювали цю сітуаціію в Страсбурзі з європейськими та американськими колегами… По-моєму, повинні бути накладені як мінімум санкції з боку ЄС та інших країн на російські порти, розташовані в басейні Чорного моря”, – сказав міністр.
Як повідомлялося, за даними Мінінфраструктури, в період з 29 квітня по 9 липня 2018 року спецпідрозділи РФ затримали для огляду 93 судна, не пояснюючи причин.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас