Створили "розумну футболку", яка попередить серцевий напад (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створили "розумну футболку", яка попередить серцевий напад (фото)

Технології&Авто
714
Все більше речей навколо нас стають «розумнішими». Причому, якщо деякі предмети просто обзаводяться корисними функціями, то інші можуть бути корисні для здоров’я і навіть врятувати життя.
Наприклад, згідно з повідомленнями новинного агентства Сіньхуа, групі китайських дослідників з компанії Lenovo Group і Південно-Східного Університету провінції Цзянсу вдалося розробити розумний одяг, який стежить за станом серця і попереджає власника про перші тривожні симптоми.
Одяг отримав назву Smart Vest. Виглядає він як звичайна компресійна футболка, але в ній вбудовані різні бездротові електроди і сенсори, що стежать за ЕКГ, реєструють звуки серцебиття, тиск і дихання безперервно протягом 24 годин.
Крім цього, на смартфон встановлюється спеціальний додаток, який вивантажує всі дані в хмарне сховище. Вивантаження відбувається раз на добу, після чого футболка починає новий цикл реєстрації.
Уже в сховищі система штучного інтелекту аналізує дані і видає результат. Крім того, самі носії розумного одягу можуть стежити за важливими показниками і відправляти їх лікарю. Один з авторів розробки доктор Лю Чен’юй зазначає, що програма здатна ставити діагноз і навіть пророкувати серйозні ураження серця.
«Найкращий час для виявлення і лікування серцевого нападу – за 8 годин до зупинки серця. Але при цьому аномальна активність серцевого м’яза стає помітною на ЕКГ за 2-3 дні до нападу. Створена нами система здатна постійно стежити за людиною і попередити її в разі небезпеки. Футболка вже пройшла серію тестів на добровольцях і показала відмінні результати.»
Створили "розумну футболку", яка попередить серцевий напад (фото)
Створили "розумну футболку", яка попередить серцевий напад (фото)
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас