Японський майнер засуджений до тюремного ув'язнення за прихований майнінг Monero — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський майнер засуджений до тюремного ув'язнення за прихований майнінг Monero

Фінтех і Картки
1658
Японський окружний суд вперше засудив людину до тюремного ув’язнення у справі про прихований майнінг. Реальний термін став наслідком арештів, проведених поліцією в 10 префектурах.
У понеділок японські ЗМІ повідомили, що чоловік отримав рік тюремного ув’язнення за використання комп’ютерів інших людей без їхньої згоди.
За словами видання Nikkei, 2 липня Окружний суд Сендаї виніс рішення про присудження 24-річному безробітному громадянину міста Амагасакі в префектурі Хього один рік в’язниці, при цьому покарання відстрочено на три роки в зв’язку з сімейними обставинами підсудного.
У статтях Nikkei і Kahoku не згадується назва використовуваного віддаленого інструменту для майнінгу, як і той факт, що видобуток криптовалют з використанням скриптів Coinhive була навмисною.
Однак, джерело, знайоме з цим питанням, пояснило, що підсудний додав програму на свій сайт, на якому поширювалися онлайн-ігри, в січні-лютому 2018 року. Чоловік не попередив користувачів про те, що на сайті працював прихований майнер.
Шахрайські програми для ігор незаконні в Японії і порушують Закон про заборону конкуренції в Японії. Порушники можуть бути притягнуті поліцією і понести покарання за свої злочинні дії.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас