День фінансів, 3 липня: кредитування, дороги і відповідальність за вивезення лісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 липня: кредитування, дороги і відповідальність за вивезення лісу

433
У вівторок, 3 липня, депутати ухвалили низку важливих рішень:
Рада ухвалила закон для відновлення кредитування. Законом ліквідуються законодавчі прогалини, які використовуються позичальниками банків для ухилення від виконання зобов’язань. Цей документ дозволяє скасувати необ’єктивне визначення вартості іпотеки та можливість відчужувати майно без згоди заставодержателя.
Голова ФГВФО виступив за скасування гарантій за валютними депозитами. Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Ворушилін вважає, що державна гарантія не повинна поширюватися на валютні депозити. При цьому він сказав, коли варто очікувати підвищення гарантій за вкладами.
Парламент криміналізував незаконне вивезення з України лісу та дров. Тепер контрабанда за незаконне вивезення лісоматеріалів буде передбачати відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. Раніше незаконний поруб лісу передбачав штраф 850-1700 грн, або арешт до півроку, або обмеження/позбавлення волі на строк до 3 років.
В Україні курс валюти міг би зміцнитися до рівня 20 грн/$1. Експерти висловилися, в якому випадку в Україні курс національної валюти міг би бути 20 грн/$1, а може і 12-14 грн/$1.
З 1 вересня дороги за євростандартом: чого варто очікувати. Всі нові траси і траси, що ремонтуються, будуватимуться вужчими, а вже наявні перерозмітять. Що чекає автомобілістів, читайте.
До речі, в Київавтодорі планують відремонтувати одну з вулиць Києва за «євроціну» – 19,5 млн грн.
Рева повідомив, якою має бути зарплата у громадян України, щоб вони не виїжджали на заробітки. Міністр прогнозує, що масова трудова міграція буде тривати ще рік-два – до підвищення соціальних стандартів, при цьому він назвав цифру середньої зарплати, яка припинить міграцію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас