В Україні почали діяти нові правила розрахунку готівкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почали діяти нові правила розрахунку готівкою

Валюта
3013
З 1 липня підприємства торгівлі і сфери послуг в разі відсутності монет дрібних номіналів будуть проводити округлення загальних в чеку сум розрахунків готівкою за товари, послуги.
Про це повідомляє НБУ.
“Округлення буде застосовуватися тільки в разі відсутності монет дрібних номіналів при розрахунках готівкою. У разі наявності у покупця монет дрібних номіналів він і надалі може ними розраховуватися, а в разі наявності таких монет у продавця він може видати покупцю здачу цими номіналами”, – зазначили в НБУ.
Як зазначається, з 1 липня в Україні припиняється карбування і випуск в готівковий обіг монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок, нотомість карбуватимуть тільки монети номіналами 10 і 50 копійок. В НБУ передбачають, що це дасть можливість скоротити витрати держави на карбування і забезпечення грошового обороту на більш ніж 90 млн гривень на рік.
При цьому монети номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок, введені в обіг раніше, і надалі будуть використовуватися як засіб платежу. Вони перебуватимуть в обігу необмежений період часу до окремого рішення правління Національного банку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас