Суд надав НАБУ доступ до акціонерної угоди "Укрнафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд надав НАБУ доступ до акціонерної угоди "Укрнафти"

Фондовий ринок
169
Солом’янський райсуд Києва надав детективам Національного антикорупційного бюро (НАБУ) доступ до акціонерної угоди ПАТ “Укрнафта”, укладеної між групою “Приват” і урядом Юлії Тимошенко 25 січня 2010 року.
Про це йдеться в ухвалі слідчого судді від 14 червня 2018 року.
Згідно з матеріалами суду, детективи розслідують правомірність одержання колишнім керівництвом “Укрнафти” таємних доплат, премій і бонусів від групи “Приват”.
“Проводиться розслідування за фактом можливого отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах колишніми посадовими особами ПАТ “Укрнафта” за вчинення, всупереч інтересам “Укрнафти” і держави, дій на користь ОСОБА_9, ОСОБА_10 та інших представників групи “Приват”, на підставі таємних угод, укладених з міноритарними акціонерами “Укрнафти” компаніями-нерезидентами Littop Enterprises Limited, Brigemont Ventures Limited, Bordo Managemont Limited, Ballioti Enterprises Limited, Renalda Investments Limited”, – йдеться в судовому документі.
Своє клопотання детективи НАБУ аргументували тим, що на їх думку, однією з підстав для укладання цих таємних угод між міноритарними акціонерами “Укрнафти” та керівництвом компанії, а також отримання “Приватом” контролю над “Укрнафтою” було наявність зазначеного вище акціонерного угоди від 25 січня 2010 року. Крім того, є ще кілька пов’язаних розслідувань.
Зокрема, про ухилення від сплати податків менеджментом “Укрнафти” і самою компанією в особливо великих розмірах. Також детективи розслідують привласнення коштів “Укрнафти” шляхом виведення їх на фіктивні підприємства та присвоєння нафтопродуктів, що належать державі. Суд дозволив детективам отримати завірену копію угоди, яка знаходиться в розпорядженні НАК “Нафтогаз України”.

Довідка Finance.ua

  • ПАТ “Укрнафта” оскаржила рішення суду, який за позовом НАБУ скасував 60 договорів купівлі нафтопродуктів у ТОВ “Котлас”, за якими з компанії в 2015 р. було виведено 2,94 млрд грн. НАК “Нафтогаз України” належить 50%+1 акція “Укрнафти”, ще 42% володіють компанії групи “Приват” Ігоря Коломойського і його партнерів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас