День фінансів, 25 червня: попередження ПриватБанку, прибуток від легалізації єврономерів, «успіхи» іпотеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 25 червня: попередження ПриватБанку, прибуток від легалізації єврономерів, «успіхи» іпотеки

1866
Понеділок, 25 червня, підніс новини як для автовласників, так і для пішоходів.
Водіям:
Жінки за кермом. На дорогах Саудівської Аравії вперше з’явилися жінки за кермом автомобіля. Цікаво, що заборона на водіння для жінок на практиці діяла в Саудівській Аравії з 1990 року. І це незважаючи на те, що не була прописана в місцевих законах.
Бюджету на допомогу. Журналісти підрахували, скільки грошей в бюджет може принести легалізація “євроблях”. Зазначимо, автопарк іноземних автомобілів на українських дорогах, за неофіційною інформацією, наближається до трьох мільйонів одиниць.
За 30 і старше. Кожному п’ятому зареєстрованому в Україні автомобілю більше 30 років. При цьому у деяких автолюбителів зараз немає мотивації здавати авто на утилізацію, тому машини просто покидають на вулицях.
Ціна ремонту. В Укравтодорі підрахували, що вартість ремонту доріг по всій країні обійдеться в 2 трильйони гривень. При цьому кажуть, що дорога другої-третьої категорії обходиться в 10-15 млн грн за кілометр.
Пішоходам:
Попередження ПриватБанку. Фінустанова попереджає клієнтів про телефонних шахраїв. За даними Служби безпеки банку, за останні дні зафіксовано випадки шахрайських розсилок абонентам одного з українських операторів SMS з приватних мобільних номерів про нібито блокування карток клієнтів.
Гроші для інших. Національний банк і компанія Crane Currency підписали договір про співпрацю в сфері виготовлення грошових знаків. Наш Банкнотно-монетний двір має повний цикл виготовлення грошей, від розробки дизайну до виробництва захищеного паперу і, власне, друку банкнот. А ось Crane Currency – відома світова компанія і партнер понад 50 центральних банків світу.
Годуємо держбанки. З 2008 року Україна вклала 15,5 млрд доларів на підтримку державних банків. І це не враховуючи витрати на неплатоспроможні банки, які були передані до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
Іпотеці стає краще. Кредитування купівлі житла помітно пожвавилося в 2017 році і на початку 2018 року. Принаймні, про це свідчить інформація Національного банку. На 24 банки в Україні припадає близько 90% обсягу іпотечних кредитів. У НБУ зазначають, що кредитування купівлі житла зростає в першу чергу завдяки партнерським програмам банків і забудовників.
Укриття за мільярди. Державне спеціалізоване підприємство “Чорнобильська атомна електростанція” оголосило тендер на будівництво укриття за 4,3 млрд гривень. Кінцевий термін подачі заявок – 23 липня 2018 року, а початок аукціону – 28 серпня 2018 року.
Розпродаж боргів Жеваго. На початку липня відбудеться кілька «голландських» аукціонів Фонду гарантування з продажу прав вимоги банку «Фінанси і кредит» на 11,5 млрд грн за кредитними договорами з юридичними особами. Тут більше інформації про лоти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас