Apple і Samsung разом з автогігантами створюють універсальний ключ для автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple і Samsung разом з автогігантами створюють універсальний ключ для автомобілів

Технології&Авто
533
Понад 70 компаній об’єдналися в рамках Консорціуму автомобільних підключень, щоб створити новий стандарт Digital Key.
Такий ключ дозволяє управляти центральним замком і заводити двигуни автомобілів за допомогою смартфонів, пише The Next Web.
Понад 70 компаній, включаючи Apple, LG, Samsung, Panasonic, Audi, GM, BMW, Hyundai, NXP, Qualcomm і Volkswagen вже працюють над стандартом Digital Key. Публікація цього стандарту повинна не тільки допомогти іншим компаніям перейняти ці функції, але і дозволити власникам надавати доступ до своїх автомобілів іншим користувачам через телефони.
Ідея полягає в тому, щоб використовувати протоколи NFC або Bluetooth Low Energy, щоб ви могли розблокувати свій автомобіль, коли перебуваєте в безпосередній близькості від нього, автоматично або вручну.
Цифрові клавіші також спростили б управління доступом до транспортних засобів без необхідності бути присутнім особисто для передачі автомобіля, наприклад, своїм знайомим.
Консорціум автомобільних підключень оголосив також про початок розробки специфікації Digital Key Release 2.0 спільно з Apple, Audi, BMW, General Motors, Hyundai та іншими компаніями. Вихід Digital Key Release 2.0 очікується в першому кварталі 2019 року, нова версія запропонує стандартизований протокол аутентифікації між автомобілем і розумним пристроєм.
“Буде цікаво подивитися, як це буде реалізовано в найближчі кілька років, тим більше, що глобальний ринок обміну автомобілями продовжує зростати”, – підкреслює The Next Web.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас