Політика “дорогих грошей” працює - НБУ (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політика “дорогих грошей” працює - НБУ (інфографіка)

Казна та Політика
929
У 2018 році НБУ підвищила облікову ставку для того, щоб вплинути на інфляцію. Наразі у Нацбанку очікують, що інфляція знизиться і НБУ зможе її втримувати на оптимальному рівні.
Про це Finance.ua повідомив директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук на конференції ASBIS HUB 2018.
«Коли ми побачили, що в 2017 р. інфляція почала зростати, ми почали перехід політики “дорогих грошей”. Тобто, ми зменшували кількість грошей в економіці, збільшували їх ціну, зменшували привабливість гривні, таким чином впливали на інфляцію. З жовтня минулого року по березень цього року ми підвищили облікову ставку з 12,5% до 17%. Зараз очікуємо, що інфляція знизиться з поточного рівня та ми будемо втримувати її на оптимальному рівні» – повідомив Ніколайчук.
Також директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ нагадав, що для того, щоб зробити українську економіку більш адаптивною до різних зовнішніх та внутрішніх факторів, у 2015 р. НБУ оголосив про перехід до режиму інфляційного таргетування. Тобто, Україна робила все, щоб мінімізувати циклічність української економіки та досягти стійкого зростання.
Політика “дорогих грошей” працює - НБУ (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас