У Фонді держмайна прокоментували ситуацію з приватизацією Турбоатому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Фонді держмайна прокоментували ситуацію з приватизацією Турбоатому

Фондовий ринок
503
Фонд державного майна проводить консультації з міжнародними радниками щодо пошуку оптимальної моделі роботи Турбоатому, яку частку пакету акцій потрібно виставляти на продаж, контрольний пакет, чи залишити контроль за державою.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав в.о. голови ФДМУ Віталій Трубаров.
«Щодо приватизації Турбоатому та занепокоєння фракції «Самопоміч». Перше: Приватизація – це не втрата підприємства чи його закриття. Це можливість за рахунок міжнародних інвестицій і фахового бачення уряду, яке відобразиться в умовах продажу, вивести підприємство на значно вищий, конкурентний рівень. Друге: Чим небезпечна політична гра навколо приватизації, тим більше навколо конкретних підприємств? Тим, що це відлякує інвесторів, саме тих, які звикли працювати прозоро», – написав Трубаров.
Він зазначив, що наразі фонд проводить консультації з міжнародними радниками, західними партнерами з пошуку оптимальної моделі роботи Турбоатому, яку частку пакета акцій потрібно виставляти на продаж – контрольний пакет, чи залишити контроль за державою.
«Ми хочемо почути фахову думку радника, а це буде компанія зі світовим ім’ям, і вже після цього приймати рішення щодо умов продажу Турбоатому. Турбоатом – це один із найкращих активів, яким володіє держава. Однак потрібно розуміти й те, що завдання не просто володіти підприємством, а забезпечити можливість розвитку, а без потужних міжнародних інвестицій і сучасних технологій цього зробити не вдасться. Тому прошу всіх не політизувати приватизацію, яка з прийняттям нового закону має всі шанси стати прозорою і конкурентною. Ще раз наголошую, що умови і розмір пакета акцій будуть прийматися виключно за результатами роботи радника», – зауважив Трубаров.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас