Xiaomi розробили робота для навчання дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi розробили робота для навчання дітей

Технології&Авто
225
Підрозділ китайської Xiаomi представив робота під назвою NUWA XiaoDan.
Творці зазначають, що, завдяки технології штучного інтелекту робот здатний “проявляти” деякі емоції, пише Xiaomitoday.
Хоча роботи не здатні відчувати і створювати природні емоції, виразність може наповнити їх життям. XiaoDan намагається імітувати ті дії дії і жести, які характерні для людей, які його оточують.
XiaoDan містить безліч елементів виявлення, які можуть розпізнавати обличчя, об’єкти, жести, джерела звуку тощо. Волночас він має можливість аналізувати семантику і розуміти діалоги. Цей робот створює динамічну тривимірну модель емоцій, яка змінює емоційну поведінку людей. Таким чином, він дозволяє користувачам взаємодіяти з XiaoDan більш природним способом.
Цей шарнірний робот важить 4 кг і може рухатися завдяки своїм колесам, розташованим в нижній частині його тіла.
XiaoDan використовує 7-дюймовий екран в якості обличчя і має у багатьох напрямах мікрофони для прослуховування та інтерпретації розмов. Крім того, у верхній частині є камера, яка дозволяє записувати відео 720p і здійснювати відеодзвінки через WiFi. XiaoDan розроблений з власною інтелектуальною діалоговою системою, але з допомогою смартфона його можливо запрограмувати, щоб вимовляти нові фрази.
Xiaomi NUWA XiaoDan може грати роль домашнього репетитора, навчаючи дітей англійської, або інших шкільних предметів, таких як математика або астрономія.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас