WhatsApp Pay виходить на індійський ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WhatsApp Pay виходить на індійський ринок

Фондовий ринок
293
Facebook Inc. запропонує платіжний сервіс WhatsApp жителям Індії вже наступного тижня, повідомляє Bloomberg.
Месенджер працюватиме разом з HDFC Bank Ltd., ICICI Bank Ltd. і Axis Bank Ltd. для обробки переказів, а Державний банк Індії приєднається, коли у нього з’являться необхідні системи. Спочатку Facebook планував співпрацю з чотирма партнерами, але вирішив продовжити роботу тільки з трьома через конкуренцію.
Вихід WhatsApp на індійський ринок експерти порівнюють з WeChat, що змінив систему платежів в Китаї, коли крім обміну повідомленнями у додатка з’явилися додаткові функції. Експериментальна версія WhatsApp Pay – стартувала з 1 млн користувачів в лютому – отримала схвальні відгуки, і тепер сервіс є серйозною загрозою для Google Tez і Alibaba, підтримуваних Paytm, у яких немає переваг соціальної мережі.
“У WhatsApp відмінна відправна точка: монополія в чаті. Це серйозний конкурент на ринку”, – прокоментував лідер у галузі фінансових технологій в PwC India Вівек Белгаві.
Понад 200 мільйонів індійців вже використовують WhatsApp – кількість користувачів Індії еквівалентна 60% населення США. За оцінками Forrester Inc., WhatsApp користуються приблизно в 20 разів більше, ніж Paytm.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас