Шапран спрогнозував зростання ціни на нафту (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шапран спрогнозував зростання ціни на нафту (відео)

Кредит&Депозит
305
Збільшення ціни на нафту та інші енергетичні ресурси. Чи зачепить це Україну і як вплине на економіку, про це розповів в ефірі передачі “Фінансовий тиждень” Віталій Шапран, головний фінансовий аналітик рейтингового агенства «Експерт-Рейтинг».
“Я думаю, що багато прогнозів про різке збільшення ціни на нафту є передчасними, тому що вони базуються, насамперед, на очікуванні дефолту Венесуели, та негативних ефектів санкцій від Ірану. Дійсно, ми очікуємо, що на ринку нестача нафти буде 600-700 барелів на добу. Але вже країни ОПЕК заявили, що вони готові компенсувати і санкції, і майбутній дефіцит збільшенням видобутку. Тому в розгойдуванні ринку не зацікавлені ані великі виробники нафти, ані споживачі. Можливо, до кінця року не буде сто доларів, але ціни в 2018 році на нафту, газ та інші енергетичні ресурси будуть більші, ніж минулого року. На жаль, це так, і українцям потрібно рахуватися з цим», – зазначив експерт.
На питання щодо дорожчання американського долара і того, як це може позначитися на економіці України, Віталій Шапран відповів, що глобальні ризики віддтоку іноземного капіталу до США та більш розвинутих ринків дуже високі.
“Нещодавно стався ексцес на валютному ринку Туреччини, ринок високих ставок зачепив ринок Індії, тому сподіватись, що ми будемо у стороні, неможливо. В таких умовах опускати облікову ставку було б занадто “зухвалою” поведінкою.” Навпаки, можливо, треба розглядати момент більш жорсткої монетарної політики, якщо глобальні ризики будуть зростати, якщо ціни на нафту будуть зростати, є вірогідність підвищення облікової ставки, але потрібно спостерігати за ринками”, – повідомив експерт.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас