Сорос пророкує нову глобальну фінансову кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос пророкує нову глобальну фінансову кризу

Світ
2588
Євросоюз може зіткнутися із загрозою своєму існуванню і новою глобальною фінансовою кризою, заявив на виступі в Парижі мільярдер Джордж Сорос.
Про це повідомляє “Дело” з посиланням на Bloomberg.
На його думку, до кризи може призвести посилення долара і втеча капіталів з ринків. Крім того, розвал ядерної угоди з Іраном і руйнування альянсу ЄС і США обов’язково завдадуть шкоди європейській економіці і викличуть інші проблеми, включаючи девальвацію валют країн.
Як можливі заходи щодо запобігання кризи мільярдер запропонував ЄС профінансувати аналог “плану Маршалла” для Африки в розмірі 30 млрд євро на рік, що повинно допомогти зменшити потік мігрантів в Європу. Також, на його думку, необхідна відмова від зобов’язання для членів ЄС приєднатися до зони євро. “У євро є невирішені проблеми, і йому не можна дозволити знищити ЄС”,— сказав Сорос.
“Екзистенціальна загроза” для Європейського союзу, за словами Сороса, пов’язана, зокрема, з виходом з ЄС Великобританії.
Раніше Сороса назвали одним з провідних донорів кампанії за проведення нового референдуму у Великобританії про членство в Євросоюзі. Мова йде про надання одним з фондів Сороса більш ніж $554 тис. організації Best for Britain. Організація стверджує, що нинішній курс уряду на вихід з ЄС разом із припиненням участі Британії в загальному європейському ринку і митному союзі не відповідає тому, чого насправді хочуть британці.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас