За рішенням суду безробітні українці зобов'язані платити аліменти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рішенням суду безробітні українці зобов'язані платити аліменти

Особисті фінанси
2020
Верховний Суд України роз’яснив, що батько не може бути звільнений від сплати аліментів на тій підставі, що він не працює і на його утриманні перебуває непрацездатна мати.
Батько дитини (відповідач) не погодився з нижчими судами, які зобов’язали його сплачувати на утримання дитини 2 тис. грн щомісяця до повноліття (мати просила 3 ​​375 грн). Касаційна скарга мотивована тим, що суди попередніх інстанцій не взяли до уваги те, що відповідач частково заперечував проти позовних вимог в частині визначення розміру аліментів, а також те, що він не має можливості виплачувати аліменти на утримання дитини в зазначеному розмірі, оскільки офіційно ніде не працює, його дохід мінливий, він регулярно допомагає своїй матері – пенсіонерці, інваліду II групи.
Зазначені факти також не є достатньою підставою для зменшення присудженого нижчими судами розміру аліментів. Верховний суд України в складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду визнав такими, що не заслуговують на увагу, доводи касаційної скарги в частині визначення розміру аліментів, оскільки відповідач не надав суду достатніх доказів тяжкого матеріального становища.
«Той факт, що він не працює і на його утриманні перебуває непрацездатна мати, не є достатньою підставою для зменшення розміру аліментів, а також не звільняє його від обов’язку утримувати до досягнення повноліття дитини, батьком якої він є», – зазначено в постанові Верховного суду.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас