Оновлення містобудівної документації столиці суперечить генплану Києва - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оновлення містобудівної документації столиці суперечить генплану Києва - депутат

Нерухомість
331
Програма створення та оновлення містобудівної документації столиці (детальних планів території – ДПТ), прийнята Київською міською радою на засіданні 23 травня, суперечить Генеральному плану Києва, заявив депутат Київради Святослав Кутняк.
За його словами, дані ДПТ суперечать Генплану міста, і, крім будівництва нових висоток, передбачають узаконення тих, які були побудовані незаконно.
Водночас, за словами головного архітектора Києва Олександра Свистунова, дана програма оновлення ДПТ не несе загрози незбалансованої забудови Києва. “На сьогоднішній день нам нічого не загрожує. Ми говоримо не про затвердження детальних планів території, а про дозвіл на проектування. Ми просимо дозвіл, щоб нам надали можливість зрозуміти, що відбувається в тому чи іншому мікрорайоні. Ми розуміємо, що жоден ДПТ не приймався швидше, ніж за сім-вісім місяців. Продовження цієї програми надасть можливість рухатися в інших напрямках, пов’язаних із землею, інфраструктурою, з отриманням дозвільної документації”, – зазначив О.Свистунов.
За його словами, розробка ДПТ і їх подальше прийняття необхідні для аналізу і вирішення інфраструктурних проблем міста.
“У нашому місті є проблема не тільки з забудовниками – у мене окреме до них ставлення. Є проблема зі щільністю населення, можливістю наших мікрорайонів у забезпеченні соціальною інфраструктурою. Але насамперед це здатність щодо інженерно-транспортної інфраструктури”, – пояснив головний архітектор, додавши , що нова програма щодо містобудівної документації буде розроблена восени.
Прийнята програма дійсна до грудня 2018 року. За відповідне рішення проголосувало 67 депутатів.
Крім того, Київрада звернулася до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з вимогою опублікувати державні будівельні норми, прийняті в 2018 році, щоб розробляти містобудівну документацію відповідно до нових норм.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас