МЗС Росії каже, що Україна заборгувала СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Росії каже, що Україна заборгувала СНД

Казна та Політика
469
За чотири роки Україна не внесла ні копійки до єдиних бюджетів органів Співдружності незалежних держав, тим самим створивши “істотні фінансові труднощі у роботі організації” і на сьогодні заборгувала понад 300 млн рублів.
За словами представника Міністерства закордонних справ Росії Марії Захарової, Україна де-факто не брала участі у роботі Співдружності протягом більш ніж 4 років.
Зокрема, відкликала свого постійного представника в СНД та представників країни у виконкомі СНД і звела до мінімуму свою участь в засіданнях, а з 2017 року, коли головування перейшло до Росії, взагалі перестала надсилати своїх представників на засідання на найвищому та високому рівні.
Вона поскаржилася, що за цей час Україна не внесла ні копійки до єдиних бюджетів органів СНД, тим самим створила “істотні фінансові труднощі у роботі організації” і на сьогодні заборгувала понад 300 млн рублів.
“На практиці рішення української влади зводиться до закриття постійного представництва країни при штаб-квартирі Співдружності в Мінську та відкликання двох дипломатів, які у ньому працювали”, – сказала Захарова.

Довідка Finance.ua:

  • 22 травня був опублікований указ Президента України Петра Порошенка про вихід України з низки міжнародних договорів, підписаних у рамках СНД.
  • Указом вводиться в дію рішення РНБО “Про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених в рамках Співдружності незалежних держав”.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас