У Росії зібралися запустити "глобальний супутниковий інтернет" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії зібралися запустити "глобальний супутниковий інтернет"

Технології&Авто
1904
Компанія «Російські космічні системи», що входить до складу корпорації «Роскосмос», оголосила про плани зі створення глобальної супутникової системи зв’язку «Ефір».
Для цього вже до 2025 року на висоті 870 кілометрів над поверхнею Землі буде створена мережа з 288 супутників.
За словами Юрія Мішина, керівника проекту «Ефір», їхня мережа буде продовжувати працювати навіть при відключенні наземної інфраструктури.
У плани компанії входить охоплення 10 тисяч рухомих транспортних об’єктів, 10 тисяч точок колективного доступу до інтернету, 10 мільйонів абонентів персональної зв’язку.
За добу по захищених каналах зв’язку відбуватиметься близько одного мільярда транзакцій. Затримка при передачі даних становитиме 5-15 мілісекунд.
Орієнтовна вартість запуску мережі становить 300 мільярдів рублів. За ці гроші буде проведений запуск на орбіту майже 300 супутників і створена наземна інфраструктура.
Зазначимо, «Ефір» є повним аналогом проекту з запуску глобального супутникового інтернету компанії Ілона Маска SpaceX. У РКС цього не приховують і навіть визнають, що планують розгортання власної мережі з урахуванням стратегії американської корпорації. Також Юрій Мішин заявив про співпрацю з концерном Airbus.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас