Google звинувачують у стеженні за користувачами iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google звинувачують у стеженні за користувачами iPhone

Рекламний ринок
425
Проти компанії Google подано до суду позов на суму 4,3 мільярда доларів, в якому ІТ-гігант звинувачується в незаконному стеженні за 4,4 мільйона користувачів iPhone з Великобританії.
Як повідомляє The Guardian, колективний позов проти Google був поданий колишнім директором компанії Which?, що досліджує споживчий ринок, Річардом Ллойдом.
У позовній заяві стверджується, що з серпня 2011 по лютий 2012 року Google обходила налаштування конфіденційності браузера Safari від Apple для того, щоб розділити користувачів на групи для розсилки їм таргетованої реклами.
На першому засіданні у справі юристи заснованої Ллойдом компанії заявили про те, що зібрані Google дані включали в себе відомості про расову приналежнысть, фізичне та психічне здоров’я, політичны і сексуальны уподобання, соціальне та фінансове становище, уподобання щодо покупок і місцезнаходження.
Х’ю Томлінсон, що представляє інтереси позивача в суді, заявив на засіданні, що за цими ознаками інформація про користувачів агрегувалася, а самі вони збиралися в рекламні групи, наприклад, “любителі футболу” та інше. Як підкреслив Томлінсон, особисті дані збиралися за допомогою “таємного стеження”.
Відзначається, що позивачі планують виграти 4,3 мільярда доларів і обіцяють виплатити кожному потерпілому мінімум по тисячі доларів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас