День Фінансів, 22 травня: авіаквитки по 499 грн, зарплата суддям по 7 тис. дол., реформа землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День Фінансів, 22 травня: авіаквитки по 499 грн, зарплата суддям по 7 тис. дол., реформа землі

1031
У вівторок, 22 травня, багато хто пояснював і обіцяв:
Голова НБУ пояснив, чому курс гривні зміцнюється третій місяць поспіль. Як сказав Яків Смолій, ситуація на валютному ринку залишається сприятливою. Так, за наявності надлишкової пропозиції валюти регулятор зміг здійснити чисту купівлю валюти на $1,2 млрд з початку року.
Але при цьому експерти стверджують, що без МВФ Україні не обійтися. Такі висновки містить доповідь аналітиків Інституту міжнародних фінансів. Повідомляється, що в найближчі кілька років уряду України не впоратися без підтримки з боку фонду.
Що дасть новий закон “Про валюту”: експерти пояснили. Закон почне діяти через 6 місяців після ухвалення і, на думку експертів фінансового ринку, приведе правила поводження з валютою до європейських норм як для юросіб, так і для фізосіб. Водночас частина фахівців побоюються відтоку валюти з України та девальвації гривні.
У МІУ пообіцяли авіаквитки по Україні від 499 гривень. Як заявили в Мінінфраструктури, 2018 року SkyUp перевезе близько 650 тис. пасажирів і збільшить флот до п’яти літаків. Чи буде вартість авіаквитків настільки низькою – ознайомтеся.
Землю селянам: Рада дала старт земельній мініреформі. Сьогодні ВР дала старт земельній мініреформі, підтримала в першому читанні законопроект №7060 «Щодо стимулювання створення і розвитку фермерських сімейних господарств». Як стверджують, ключова мета документа – відкрити для людей доступ до сільськогосподарських наділів..
Суддям пообіцяли охорону і зарплату по 7 тисяч доларів. До 24 травня Верховна Рада України має ухвалити законопроект про Вищий антикорупційний суд у другому читанні і в цілому. Його затвердження є однією з ключових вимог МВФ для продовження кредитування України. Які привілеї обіцяють суддям – читайте.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас