Табелів у перших класах більше не буде - Гриневич — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табелів у перших класах більше не буде - Гриневич

Казна та Політика
728
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич провела нараду з вчителями та директорами пілотних шкіл, які реалізують програму Нової української школи.
Під час поїздки в Одеську область вона розповіла, зокрема, що табелі першокласників будуть замінені іншим документом, що підтверджує їхні досягнення.
“Нова українська школа – це про те, щоб перетворити школи не тільки на місця, де дітям дають знання. У школі повинні не просто давати дитині вміння самореалізуватися, але і справлятися зі складними проблемами, радіти життю, захищати своє емоційне здоров’я. Ми це починаємо з початкової школи”, – зазначила Гриневич.
За словами міністра, особливу цінність при цьому має реалізація пілотних проектів, які дають можливість зрозуміти, які саме сучасні підходи до підготовки вчителів найбільш ефективні.
“Весь світ іде шляхом вербального оцінювання дітей, і в новому табелі повинні бути зафіксовані вміння, яким ми приділяємо найбільшу увагу. Тепер табелі успішності будуть замінені іншим документом, який підтвердить досягнення дітей. Тобто головними показниками першокласників будуть їхні досягнення з предметів і набуті навички”, – розповіла міністр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас