Комітет Ради підтримав законопроект Порошенка про валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет Ради підтримав законопроект Порошенка про валюту

Казна та Політика
897
Комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності Верховної Ради підтримав президентський законопроект для прийняття в першому читанні з зауваженнями і доповненнями.
За відповідне рішення сьогодні в ході засідання комітету проголосувало 5 з 8 депутатів.
В якості альтернативи депутати Рибалка та Лаврик пропонували на базі комітету написати новий законопроект, який включив би норми обох законопроектів, але ця ідея не була підтримана.
Депутати проголосували за те, щоб базовим став президентський законопроект, який був сьогодні розісланий депутатам з доповненням окремих норм.
У доопрацьованому проекті потрібно передбачити, що обмеження і заходи захисту застосовуються виключно для забезпечення фінансової стабільності і рівноваги платіжного балансу. Держава не повинна незаконно втручатися у валютні операції. Також потрібно закласти принцип ризикорієнтованості і ефективності валютного регулювання.
Верховна Рада розгляне цей законопроект уже в четвер.
Нагадаємо, що першим законопроект № 8152 «Про валюту» ще 12 березня запропонував президент Петро Порошенко. Вже 22 березня з’явився законопроект № 8177, а 3 квітня група з 13 депутатів зареєструвала законопроект № 8152-1, який став альтернативою президентському.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас