Турецьку «дочку» Сбербанку можуть продати в травні - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецьку «дочку» Сбербанку можуть продати в травні - ЗМІ

Фондовий ринок
277
Турецький банк Denizbank («дочка» Сбербанку) може бути проданий до кінця цього місяця.
Про це заявив генеральний директор Denizbank Хакан Атеш, повідомило у вівторок Анатолійське агентство, чиї дані наводить ТАСС.
«Я думаю, що продаж Denizbank може бути завершено цього місяця», – заявив Атеш.
В кінці березня агентство Reuters повідомило про намір дубайського банку Emirates NBD купити турецьку «дочку» Сбербанку.
За інформацією агентства, дана угода може бути здійснена «після активних спроб турецького банку переконати президента Туреччини Тайіпа Ердогана в перевагах угоди на суму 5,3 млрд доларів, незважаючи на дипломатичні розбіжності».
Зазначається, зокрема, що банк Emirates NBD був на стадії попередніх переговорів про купівлю Denizbank в січні, але Ердоган був проти угоди.
Незважаючи на те, що Ердоган не здійснює прямого контролю над турецькими банками, він може заблокувати будь-яку угоду, вказавши турецькому банківському регулятору не схвалювати її, підкреслювало Reuters.
В середині лютого глава Сбербанку Герман Греф повідомляв, що Сбербанк поки не прийняв остаточного рішення щодо продажу Denizbank. Греф називав Denizbank найбільш важливим закордонним активом Сбербанку “в одній з найбільш важливих для Росії країн».
У Denizbank, який на 100% належить Сбербанку, 738 відділень і близько 15 тис. співробітників в 81 провінції Туреччини і за її межами.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас