Xerox передумав об'єднуватися з японською Fujifilm — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xerox передумав об'єднуватися з японською Fujifilm

Фондовий ринок
203
Американська компанія Xerox відмовилася від угоди щодо злиття зі спільним підприємством (СП) Xerox і Fujifilm – Fuji Xerox – після угоди зі своїми інвесторами.
У січні поточного року планувалося, що Xerox і Fuji Xerox проведуть злиття, після якого частка Xerox становитиме 49,9% об’єднаної компанії, а Fujifilm буде належати 50,1%.
Передбачалося, що вартість угоди складе 6,1 мільярда доларів. Відмова від угоди послідувала після досягнення угоди компанією Xerox з двома своїми великими акціонерами – Карлом Айканом і Дарвіном Дісоном, які разом володіють близько 15% акцій Xerox.
Ці акціонери виступали проти угоди зі злиття фірми з Fuji Xerox. В результаті досягнутої угоди з акціонерами головний виконавчий директор Xerox Джефф Якобсон (Jeff Jacobson) піде у відставку, а його місце займе Джон Вісентін (John Visentin).
Головою ради директорів компанії стане Кіт Коцца (Keith Cozza), який в даний час є головним виконавчим директором інвестиційної фірми Icahn Enterprises, яка належить Айкану.

Довідка Finance.ua:

  • Fuji Xerox – спільне підприємство Xerox і Fujifilm, в якій американська компанія володіє 25%, а японська – 75% часток.
  • У компанії працюють близько 47 тисяч осіб.
  • Компанія виробляє принтери та копіри в основному для Азіатського-Тихоокеанського регіону.
  • Корпорація Xerox Corp. була заснована в 1906 році в Рочестері (штат Нью-Йорк, США).
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас