Сума хабарів та збитки державі: НАБУ розповіло про земельні махінації (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сума хабарів та збитки державі: НАБУ розповіло про земельні махінації (інфографіка)

Аграрний ринок
624
Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують 25 кримінальних справ щодо земельних оборудок, і майже третину з них вже направлено до суду.
Така інформація оприлюднена на сайті відомства.
“В цілому, понад 25 кримінальних проваджень НАБУ стосуються земельних угод. Майже третину з цих справ вже направлено до суду. Обвинувальні акти складені стосовно 14 осіб”, – йдеться в повідомленні.
У НАБУ відзначили, що, за даними слідства, загальний предмет злочину в таких справах перевищує 450 млн грн. Мова йде про збитки, яких зазнала держава та місцеві громади через втрати понад 7 тис. гектарів.
Відзначається, що сукупний розмір хабарів, отриманих “в обмін на землю” чиновниками, яких викрили детективи НАБУ, перевищує 2,5 млн грн, 70 тис. доларів і 300 тис. євро.
Сума хабарів та збитки державі: НАБУ розповіло про земельні махінації (інфографіка)
Як відзначають в НАБУ, досить поширеною є схема, коли державні органи влади погоджують виділення земельних ділянок, які потім передаються приватним забудовникам в обмін на зобов’язання виділити певну кількість квартир працівникам відповідного держоргану. Нерідко сукупна вартість таких квартир виявляється істотно нижчою за ринкову вартість земельної ділянки. Подібні угоди стають об’єктом уваги з боку детективів НАБУ, зазначили у відомстві.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас