Porsche відмовилася від дизельних двигунів на користь електричних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche відмовилася від дизельних двигунів на користь електричних

Технології&Авто
1487
Німецька компанія Porsche заявила про те, що відмовляється від використання дизельних двигунів на своїх автомобілях і закриває лінійку розробки цих моделей. Інженери, які були зайняті виробництвом дизельних двигунів, тепер займуться розробкою електричних моделей існуючих машин.
За підрахунками компанії, оновлення дизельних двигунів обійдеться їм в приблизно 500 мільйонів євро. Заводи Porsche припиняють виробництво дизельних модифікацій з моделей Panamera 4S Diesel і Macan S Diesel. За словами представників компанії, рішення викликане тим, що дизельні мотори не користуються популярністю у покупців. Наприклад, у звітності версія моделі Panamera на важкому паливі має частку всього 15%. Також в Porsche розповіли, що дизельна версія Macan користується ще меншим попитом.
Раніше Porsche серед інших брендів, що входять до складу концерну Volkswagen, постраждав від «дизельгейта» — американське управління охорони навколишнього середовища звинуватило компанію в тому, що вони встановлювали на свої автомобілі програмне забезпечення, яке дозволяло отримувати занижені результати на тестах за рівнем викиду шкідливих речовин.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас