У Німеччині розпочато будівництво "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині розпочато будівництво "Північного потоку-2"

Енергетика
823
У Німеччині розпочато будівництво суперечливої ділянки “Північного потоку-2”. Про це заявив представник “дочки” “Газпрому” — компанії Nord Stream в інтерв’ю агентству dpa.
“На наземному стикувальному пункті майбутнього газопроводу в місті Лубмін у федеральній землі Мекленбург — Передня Померанія на площі близько шести гектарів розпочато роботи з викопування котловану і закладки фундаменту для газової приймальної станції, а також будівлі техобслуговування”, — йдеться в повідомленні.
Раніше будівництво 1200-кілометрового газопроводу схвалили Фінляндія і Німеччина. Однак дозволи від Швеції та Данії на реалізацію проекту поки що не отримані. Крім того, в Німеччині екологічна організація Nabu оскаржує в суді виданий владою дозвіл на будівництво ділянки газопроводу в прибережних водах.
Вартість проекту оцінюється в 9 млрд євро. Компанія Nord Stream 2 має намір завершити будівництво об’єкта до кінця 2019 року. По цьому газопроводу планується поставляти з Росії до ФРН близько 55 млрд кубометрів газу на рік.
Україна, країни Балтії та Польща рішуче протестують проти будівництва “Північного потоку-2”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас