День фінансів 2 травня: Apple Pay в Україні, Приватбанк та списані 6 млрд "безнадійних" кредитів, плата за в'їзд до Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів 2 травня: Apple Pay в Україні, Приватбанк та списані 6 млрд "безнадійних" кредитів, плата за в'їзд до Євросоюзу

882
Середа, 2 травня. Незважаючи на тривалі вихідні, початок робочого тижня видався активним:
Apple Pay працюватиме в Україні. Про це заявив глава Apple Тім Кук. Україну згадали разом з Норвегією і Польщею, інших додаткових подробиць глава Apple не повідомив. Втім, пізніше співзасновник проекту Monobank Олег Гороховський підтвердив, що Американська Apple Inc. Може запустити сервіс мобільних платежів Apple Pay в Україні в червні 2018 року.
За в’їзд до Євросоюзу доведеться платити. Щоб отримати дозвіл на перетин кордону, потрібно буде заплатити 7 євро. Таке рішення прийняли посли Євросоюзу, але його ще мають затвердити Європарламент і Рада ЄС. Дозвіл на в’їзд діятиме три роки або до закінчення терміну дії паспорта або іншого документа.
У КМДА розповіли, що буде з тарифами після відмови від Київенерго. Як повідомляє заступник глави Київської міськдержадміністрації Петро Пантелєєв, організаційні процеси завершення договору з компанією Київенерго не призведуть до підвищення тарифів на опалення і гарячу воду для киян.
Приватбанк списав 6 мільярдів “безнадійних” кредитів Коломойського. Відповідно до звітності ПриватБанку, він окремо виділяє групу непрацюючих кредитів, які були видані до 19 грудня 2016 року.
МВФ змінив оцінку темпів зростання української економіки. Міжнародний валютний фонд переглянув темпи приросту української економіки на 2019 рік, збільшивши номінальний ВВП з $118,8 млрд до $126,7 млрд.
Набув чинності новий режим пересування на дорогах. Правило дорожнього руху щодо денних ходових вогнів або ближнього світла фар завершує свою дію 1 травня. З цього дня включати фари за містом в світлий час доби не потрібно.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас