Інженери показали фарбу з електропровідністю, яка перетворить звичайну квартиру на розумний дім (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженери показали фарбу з електропровідністю, яка перетворить звичайну квартиру на розумний дім (відео)

Технології&Авто
652
Вчені з Університету Карнегі – Меллон розробили електропровідну фарбу Dubbed Wall ++, яка перетворює будь-яку поверхню на сенсорну панель. Про це пише The Verge.
За допомогою фарби Dubbed Wall ++ можна перетворити стіну в квартирі на сенсорну поверхню, через яку будуть передаватися дані до датчика для відстеження та виявлення побутових приладів та інших електричних пристроїв. Потенційно система зможе контролювати роботу електроніки в приміщенні, регулювати рівень освітлення і відправляти попередження про вимкнення того чи іншого приладу.
Ймовірно, управляти Dubbed Wall ++ можна буде комбінаціями з дотиків, які зможуть запускати ту чи іншу функцію. Видання зазначає, що в разі, якщо інженери зможуть знизити споживання такої системи, в майбутньому нам доведеться забути про голосові команди, а поступово звикати торкатися стін.

Торік учені з Університету Карнегі – Меллон вже показували фарбу, яка перетворює будь-яку поверхню на сенсорний пристрій. Виявилося, що самостійно технологія практично не застосовується в побуті, однак вона увійшла в Dubbed Wall ++.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас