В Амстердамі з'явилися кросівки, підошва яких зроблена з переробленої жуйки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Амстердамі з'явилися кросівки, підошва яких зроблена з переробленої жуйки

Технології&Авто
291
Компанія Gumdrop, дизайнер одягу Explicit Wear і міська організація Iamsterdam випустили кросівки, підошва яких зроблена із зібраної на вулицях Амстердама жуйки. Про це пише The Verge.
Підошва кросівок зроблена з переробленої жувальної гумки, 1,5 млн тонн якої щорічно гості і жителі Амстердама залишають на вулицях міста. Верхня частина кросівок зроблена зі шкіри. Перша партія взуття Gumdrop з’явиться на ринку вже в червні 2018 року. Орієнтовна вартість екологічних кросівок — близько 190 євро. Планується, що загалом будуть представлені два типи кросівок — рожеві і чорно-червоні.
Сучасна жувальна гумка робиться з синтетичного каучуку, оскільки він в десятки разів дешевший за натуральний. При цьому він практично не піддається біологічному розкладанню. Після переробки його можна використовувати як альтернативу звичайному каучуку, з якого часто робиться підошва взуття — синтетичний матеріал абсолютно не поступається за міцністю натуральному аналогу.
Сучасні розробки намагаються зробити взуття не лише екологічно чистим, але і розумним. Компанія Under Armour випустила дві пари smart-кросівок для спортсменів-бігунів — Hovr Phantom і Hovr Sonic. У підошві взуття розташовані Bluetooth-модуль, акселерометр і гіроскоп. Коли спортсмен починає забіг, система активується і виробляє синхронізацію з підключеним смартфоном. Після цього взуття автоматично передає дані про забіг в додаток.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас