Як отримати кредит готівкою за годину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати кредит готівкою за годину

Кредит&Депозит
1110
Навесні оживає все. Українці масово скуповують товари і послуги, роблять ремонт і будують будинки. Грошей не завжди вистачає, і вони йдуть в банки по кеш кредити. Банки в боротьбі за клієнтів розробляють нові програми і вдосконалюють старі. Тепер кредит, як піцу, можна отримати менш ніж за годину.
Традиційно навесні пожвавлюється попит на споживче кредитування. Піки припадають на березень-квітень, і українці масово беруть позики під будівництво, ремонт, купівлю меблів, гаджетів і б/у авто. Раніше цей процес розтягувався як мінімум на пару днів. Але, в лютому 2018 року на ринку з’явилася незвичайна пропозиція – «Отримай гроші за 59 хвилин. Якщо запізнимося – знижка на ставку 10%». Подібну акцію проводить Альфа-Банк Україна. Причому нещодавно банк продовжив термін акції до кінця травня, а в квітні подвоїв знижку за «запізнення» – 20%.
Я не раз користувався продуктами Альфи. У досвід можна зарахувати дві кредитки і кредит готівкою. Оформлювалися вони давно, коли такі кредити всі банки давали довго і «зі скрипом». Тому гасло викликало великий інтерес, і бажання протестувати.
До 59 хвилин
Відділення вибрав за простим принципом: чим ближче, тим краще. Перше помічене поліпшення, яке вже давно наболіло – робота з ID-паспортами. Раніше, власники цього «пластику» могли оформити кредит готівкою в Альфа-Банку, тільки попередньо надиктувавши всі персональні дані оператору контакт-центру. Потім банк перевіряв дані і відправляв у відділення, де все знову повторювалося.
Цього разу з ID прийняли відразу. Правда інший давній мінус з ID – необхідність виписки з Демографічного реєстру – залишився, і як і раніше цю довідку доводиться тягати з собою. Це цілком очікувано, адже поки не зустрічав банку, який не вимагав би цієї довідки від володаря ID-паспорта.
Як тільки це питання прояснилося, виникло відразу ж інше – коли починається відлік в 59 хвилин. Виявилося, що відразу після початку оформлення заявки. Консультація щодо умов в цей час не входить.
Умовами завжди варто цікавитися. Перша зміна, яка впала в очі – збільшення максимальної суми. Минулої весни Альфа-Банк пропонував максимум 300 000 грн готівкового кредиту. Зараз «планка» зросла до 500 000 грн. Граничний термін кредитування: 4 роки для нових клієнтів, до 5 років – для існуючих клієнтів банку.
Схоже, Альфа-Банк переграв конкурентів за сумою. Інші максимум пропонують взяти 200 000 – 300 000 грн. Тривалість кредиту приблизно середня ринкова. Є банки, які дають кредит готівкою максимально на 5 років. Є, які і на 3 роки.
Базова процентна ставка не сильно змінилася. За індивідуальною пропозицією можна отримати кредит готівкою в Альфа-Банку і з базовою ставкою в 0,001%. Але, в будь-якому випадку банк відіб’є своє на комісіях і страховці, від якої не можна відмовитися. Тут питання тільки в тому, які умови запропонують тому чи іншому клієнту. За нашими підрахунками в середньому за максимальний термін кредитування – 48 місяців – доведеться віддати банку в три рази більше взятої суми.
Оформлення кредиту в Альфа-Банку
Сам процес і вимоги досить стандартні. До 50 000 грн Альфа-Банк видає кредит, якщо у клієнта є паспорт і ІПН. До 100 000 грн, доведеться надати банку довідку про доходи за останні 6 місяців. Якщо у позичальника є зарплатна картка Альфа-Банку, підтвердженням доходів може служити виписка з зарплатної картки. Для суми понад 100 тисяч необхідний доказ володіння якимсь майном. Підійде квартира, авто або земля.
Для мене підійшов перший варіант – до 50 000 грн. Крім документів, як і зазвичай, фінустанова зажадає вказати контактних осіб, які зможуть підтвердити особу.
Якщо все це є, починається відлік 59 хвилин і стандартна процедура заповнення заявки. Менеджер вводить дані в систему і оформляє заявку на кредит в Альфа-Банку. Як і завжди йде низка стандартних запитань про місце роботи, стаж, дохід тощо. В цей же час цілком можуть зателефонувати зазначеним контактним особам і розпитати про позичальника. Загалом, клієнт проходить всі «традиційні кола» оформлення.
У моєму випадку вони зайняли близько 25-30 хвилин і кредит готівкою схвалили. Але, гроші отримав не відразу. Їх Альфа-Банк пересилає на кредитну картку «Максимум Готівка», яку видають при схваленні кредиту. Це зайняло ще до 10 хвилин.
Оскільки в рекламі Альфа-Банку йшлося, що «гроші в руках за 59 хвилин», вирішив уточнити у менеджерів, що вони розуміють під цим дедлайном. Як пояснив співробітник, відлік закінчується на моменті схвалення заявки і підписання договору. В даному конкретному випадку, навіть якщо приплюсувати час зарахування грошей на картку, Альфа-Банк вклався в обіцяний в рекламі час – оформлення і отримання картки з грошима зайняло всього близько 40 хвилин.
Підсумок
Півтора роки тому я вже отримував кредит готівкою в Альфі-Банку, але тоді це зайняло два банківські дні. Об’єктивності заради треба сказати, що тоді так працювали всі банки. Тепер же прогрес є. По-перше, банк готовий працювати з ID-паспортами. По-друге, швидкість видачі змінилася кардинально. Тепер при оформленні заявки і видачі кредиту Альфа-Банк вклався в обіцяну в рекламі годину і відпрацював навіть швидше – через 45 хвилин я пішов до банкомату за грошима.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас