День фінансів, 23 квітня: зростання цін на квартири, газ і прогноз щодо зниження курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 23 квітня: зростання цін на квартири, газ і прогноз щодо зниження курсу гривні

1149
Понеділок, 23 квітня. З весною росте не тільки зелень, але і кількість обшуків. А також ціни на квартири і газ.
Зростання цін на квартири. Ціни на первинному ринку житла в Україні в січні-березні 2018 року зросли на 5,3% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, на вторинному ринку – на 4,3%, повідомила Державна служба статистики (Держстат). За даними відомства, найбільше зростання цін на первинному ринку житла спостерігалося на однокімнатні квартири.
Зростання цін на газ. “Нафтогаз України” з травня збільшить ціну на газ. Поки що тільки для промспоживачів. Так, з 1 травня 2018 року збільшать ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 5,5% (на 472,8 грн) порівняно з квітнем – до 9 тис. 142,8 грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ).
Зростає вартість Brexit. Рахунок Лондона за Brexit може бути вищим. Так, реальний розмір рахунку за вихід Британії з ЄС може бути на 7 млрд фунтів стерлінгів (близько 10 млрд доларів) вищим за попередні розрахунки, запевняють у Національному офісі аудиту.
Зростають вимоги МВФ. Міжнародний валютний фонд вирішив переглянути головні принципи боротьби з корупцією. Тепер при кредитуванні країн буде враховуватися оцінка корупційних ризиків. Ці зміни передбачають більш систематичну, об’єктивну, дієву і неупереджену взаємодію з державами-членами.
Зростання витрат Газпрому? Якщо вірити джерелам видання “Ведомости”, “Газпром” планує побудувати великий газопереробний завод, об’єднаний з газохімічним виробництвом, вартістю 20 мільярдів доларів. У разі реалізації проекту він може стати другим за розміром витрат серед усіх інвестпроектів Газпрому після газопроводу “Сила Сибіру” (55 млрд доларів).
Зростання кількості обшуків. Українські правоохоронні органи з настанням весни все частіше почали влаштовувати обшуки у компаній і організацій. Сьогодні представники СБУ вирішили завітати у “Мотор Січ”. У зв’язку з обшуками на біржах навіть були припинені торги акцій “Мотор-Січі”. Зазначимо, це вже не вперше. У липні 2017 року на заводі відбулися обшуки через розтрати. До речі, за останні два роки в судовому реєстрі було опубліковано всього близько тисячі справ про обшуки. По 500 справ на кожен рік. Найімовірніше, це пояснюється тим, що не всі рішення про обшук публікуються одразу.
Зростання курсу гривні 2018 року: бути чи не бути? Міжнародне рейтингове агентство S&P відкоригувало свої очікування щодо курсу гривні. Якщо раніше агентство очікувало, що курс гривні буде залишатися стабільним на рівні 27,5 грн/$1, то тепер розраховує на його ослаблення. Зазначимо, що стосовно інфляції агентство трохи погіршило її оцінку на цей рік – з 8,7% до 8,9%, але поліпшило на два наступні – відповідно з 8% і 7,5% до 7,5% і 7%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас