Антикорупціонери викрили Адміністрацію морпортів у розтраті сотень мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антикорупціонери викрили Адміністрацію морпортів у розтраті сотень мільйонів

Фондовий ринок
310
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування проти колишніх керівників Адміністрації морських портів України та підприємців.
Правоохоронні органи виявили порушення, які свідчать про присвоєння заступником начальника одеської філії АМПУ та іншими колишніми керівниками підприємства, а також трьома підприємцями суми 247 млн грн. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
19-20 квітня завершено розслідування і відкрито доступ до матеріалів справи для ознайомлення. В результаті розслідування вдалося з’ясувати, що посадові особи організували схему, відповідно до якої вступили в змову з приватними особами. Це дозволило здійснити розкрадання на суму 247 млн грн.
Ці кошти надходили з бюджету на днопоглиблювальні роботи на підхідних каналах та акваторіях Бердянського та Маріупольського морських портів. Слідчі НАБУ і САП викрили антиконкурентні дії, в результаті яких на тендерних торгах була забезпечена перемога заздалегідь визначеної комерційної компанії. Також було виявлено завищення вартості робіт.
За результатами розслідування слідчі зробили висновок, що державі завдано збитків у 247 млн грн. Ця сума підтверджена судово-економічною експертизою та іншими матеріалами справи.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас