В Україні вилучили рекордну партію наркотиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вилучили рекордну партію наркотиків

Кримінал
778
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили у Дніпропетровській області нарколабораторію з виготовлення особливо небезпечного наркотичного засобу – метадону.
Про це повідомили в прес-службі СБУ, пише “Сьогодні”.
“Правоохоронці встановили, що двоє жителів тимчасово окупованих терористами районів Донецької області організували в приватному будинку в Кривому Розі виробництво синтетичного наркотику. Оперативники спецслужби задокументували, що сировину для виготовлення метадону наркодилери отримували поштовими відправленнями з однієї з країн Східної Азії. Під час обшуків за місцем облаштування нарколабораторії співробітники СБУ вилучили більше десяти кілограмів готового наркотику, вартість якого за цінами “чорного ринку” становить понад десять мільйонів гривень і є найбільшою партією в історії нашої країни”, – йдеться в повідомленні.
Правоохоронці також виявили майже триста кілограмів інгредієнтів і прекурсорів для виготовлення ще близько ста кілограмів метадону. “Завдяки оперативним діям співробітників спецслужби ділки не встигли реалізувати ні грама небезпечного наркотику”, – додали у відомстві.
За інформацією СБ України, частину “товару” зловмисники планували реалізовувати на тимчасово окупованих бойовиками територіях Донбасу під “дахом” ватажків незаконних збройних формувань.
Правоохоронці затримали двох організаторів наркобізнесу згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. В рамках відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчо-оперативні дії зі встановлення всіх осіб, причетних до спроби організації наркобізнесу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас