АМКУ побачило змову на тендері "Укрпошти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ побачило змову на тендері "Укрпошти"

Фондовий ринок
641
Антимонопольний комітет України оштрафував компанії “Шинні Технології”, “Інтергума-2010” і “Інтершина УА” сумарно на 6,4 млн грн за змову під час проведення “Укрпоштою” торгів на закупівлю шин. Про це повідомила прес-служба АМКУ.
Загальна вартість закупівель Укрпошти становила понад 20 млн грн.
“Учасники зазначених торгів замінили ризики, які породжує конкуренція, на координацію своєї поведінки, чим спотворили результати торгів. Однак завдяки спільним скоординованим діям працівників Національного антикорупційного бюро України та Київського обласного територіального відділення АМКУ змову під час торгів було викрито, а учасники будуть покарані у вигляді штрафних санкцій”, – йдеться в повідомленні.
Так, відомство оштрафувало “Шинні Технології” на 3 млн грн, ТОВ “Інтергума-2010” на 1,7 млн ​​грн і ТОВ “Інтершина УА” на 1,7 млн ​​грн.
Рішення по справі було прийнято тимчасовою адміністративною колегією АМКУ.
У повідомленні йдеться, що конкурс проходив ще в червні і грудні 2015 року.
Нагадаємо, Міністерство інфраструктури погодило підвищення тарифів для “Укрпошти” на прийом і доставку періодичних друкованих видань. Підвищення пройде в два етапи. З 1 липня тарифи в середньому зростуть на 24,7%. Ще на 19,2% в порівнянні з першим етапом зростуть тарифи з 1 січня 2019 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас