Покарають і замовників, і виконавців: Луценко дав старт перевірці доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Покарають і замовників, і виконавців: Луценко дав старт перевірці доріг

Казна та Політика
1666
Генеральний прокурор Юрій Луценко доручив почати перевірки автомобільних доріг по всій Україні. До цієї роботи будуть залучені місцеві прокуратури у взаємодії з представниками Міністерства інфраструктури. Про це повідомив в Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, пише Сегодня.
За його словами, протягом трьох місяців відбуватиметься перевірка нових або відремонтованих доріг у 2016-2017 роках.
“У разі виявлення руйнувань об’єктів будуть відкриті кримінальні провадження, а винних осіб буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Це стосуватиметься трьох категорій осіб – замовників, які підписали акти виконаних робіт, виконавців неякісних або неіснуючих робіт і представників технагляду”, – заявив Луценко під час брифінгу в прокуратурі Дніпропетровської області.
Генпрокурор також зазначив, що кошти, виділені державою, в тому числі зі спецконфіскації (коштів Януковича), повинні йти на якісні дороги, “і ні в якому разі – не в кишені чиновників і ділків, які своєю жадібністю вбивають автотранспорт і віру людей в порядок і справедливість”.
Нагадаємо, “Укравтодор” опублікував програму ремонту доріг на 2018 рік, затверджену в рамках п’ятирічної держпрограми розвитку автомобільних доріг. Особливу увагу буде приділено дорогам на сході: Р-46 Харків – Охтирка, М-03 Харків – Слов’янськ – Краматорськ, Р-07 Чугуїв – Мілове.
У свою чергу прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що уряд посилить контроль за ремонтом доріг. За його словами, “Укравтодор” відзвітує про якість дорожніх робіт в середині травня. За халтуру держава не платитиме, підкреслив прем’єр.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас