Cambridge Analytica планувала запустити власну криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cambridge Analytica планувала запустити власну криптовалюту

Фінтех і Картки
151
Компанія Cambridge Analytica, яка “прославилася” завдяки незаконному збору персональних даних користувачів соцмережі Facebook, торік намагалася розробити власну криптовалюту і мала намір зібрати гроші для цього за допомогою первинного розміщення монет (ICO). Про це повідомляє The Verge з посиланням на матеріали Reuters і The New York Times.
Cambridge Analytica сподівалася залучити $30 млн.
Cambridge Analytica підтвердила видавництву Reuters, що раніше вона вивчала технологію блокчейн, але не підтвердила пропозицію монет і не уточнила, чи продовжує вона працювати в цьому напрямку.
Крім того, Cambridge Analytica робила спроби просування іншої криптовалюти. На підтримку Dragon Coin (криптовалюта, націлена на гравців казино), вона організовувала можливість відправитися у відпустку в Макао для потенційних інвесторів. Dragon Coin підтримував гангстер з Макао Ван Куок-кой, свідчать документи, отримані Times.
Cambridge Analytica почала працювати над власним ICO в середині 2017 року, цю ініціативу курирували головний виконавчий директор Олександр Нікс і колишня співробітниця компанії Бріттані Кайзер. Плани щодо запуску ICO все ще були на початковому етапі станом на минулий місяць, коли повноваження Нікса були припинені в зв’язку зі скандалом, викликаним витоком даних користувачів Facebook.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас