Третина всього прибутку від продажу смартфонів в світі приніс iPhone X — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третина всього прибутку від продажу смартфонів в світі приніс iPhone X

Фондовий ринок
556
Доходи від продажів iPhone X склали 35% від всього прибутку на ринку смартфонів за четвертий фінансовий квартал 2017 року.
Протягом кварталу пристрій одержав в 5 разів більше прибутку, ніж загальний прибуток більш ніж 600 виробників Android-пристроїв, пише Macrumors.
Такі показники прибутку були досягнуті незважаючи на те, що модель iPhone X була доступна для покупки тільки протягом останніх двох місяців в році і, незважаючи на повідомлення, що вказують на погані продажі гаджета.
Різні моделі смартфонів Apple, включаючи iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus та інші в сумі забезпечили виробнику частку прибутку на рівні 86%. Всього ж перші десять моделей рейтингу принесли 90% всього прибутку в сегменті, всі інші моделі в сумі набрали лише 10%. При цьому в першій десятці – 8 моделей Apple і дві моделі Samsung.
Згідно з дослідженням, Apple отримала 86% прибутку з ринку смартфонів в кінці 2017 року. Незважаючи на те, що загальний прибуток в порівнянні з аналогічним періодом в 2016 році знизилася на 1%, компанії Тіма Кука вдалося збільшити прибуток на той же 1%.
Apple традиційно не повідомляє окрему статистику по кожній моделі iPhone, тому конкретні цифри важко підтвердити. Проте Apple повідомила, що за 4-й квартал компанія заробила $52,6 мільярда, з яких $10,7 мільярда були прибутком, і продала 46,7 мільйона айфонів. Додамо, Apple вже декілька років є найприбутковішою компанією з виробників смартфонів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас