Коли перерахують всі військові пенсії в Україні: Розенко назвав дату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли перерахують всі військові пенсії в Україні: Розенко назвав дату

Казна та Політика
628
Перерахунок підвищених пенсій військовослужбовцям в Україні завершиться до 1 травня. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.
“Вже перерахували або навіть виплатили [підвищені пенсії] 480 тис. пенсіонерам. А всього в Україні 544 тис. військових пенсіонерів”, – заявив Розенко.
Таким чином, доплати отримають всі військові пенсіонери. Додаткові гроші нараховуються з січня, але були виплачені ще не всім одержувачам. Всього на підвищення військових пенсій Кабмін виділив 8 млрд гривень.
Нагадаємо, в жовтні 2017 року, коли стартувала пенсійна реформа, військовим пенсіонерам не перерахували пенсії. У зв’язку з цим був розроблений законопроект, який повинні були направити у Верховну Раду, але через дискусії навколо цього документа процес його ухвалення затягнувся.
В результаті Кабінет міністрів підвищив пенсії військовим, не чекаючи рішення Верховної Ради про перерозподіл виплат. Тепер парламент повинен змінити законодавство так, щоб бійці з передової отримували найвищі пенсійні виплати.
“Уряд ухвалив рішення піти на випередження і прийняв відповідну постанову Кабінету міністрів, якою ми взяли на себе зобов’язання і зараз це реалізуємо. Заднім числом, з 1 січня 2018 року всі пенсії військовим пенсіонерам будуть перераховані й осучаснені”, – пояснював раніше Розенко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас