NASA запускає супутник для пошуку екзопланет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA запускає супутник для пошуку екзопланет

Технології&Авто
186
NASA планує запустити новий супутник під назвою TESS. Йому вже призначена роль “мисливця за планетами” – TESS займеться пошуком планет, що обертаються навколо найближчих до Сонця зірок. Знайдені планети стануть пріоритетними цілями для телескопів, чиїм завданням буде пошук на цих планетах будь-яких ознак життя. Про це повідомляє Engadget.
Запустити супутник планується 16 квітня.
За підсумками дворічної місії, яка може бути продовжена, TESS вивчить 200 тис. зірок у Всесвіті в пошуках екзопланет. Даний супутник буде продовжувати місію апарата Kepler, який вивчає Чумацький Шлях протягом дев’яти років. За вказаний період він виявив 2,3 тис. екзопланет, ще 245 – ймовірних планет, дані про які поки вивчаються. Так, 30 з виявлених планет знаходяться в “житловій зоні” – досить близько до зірки, щоб на поверхні космічного тіла існувала вода.
TESS продовжить місію Kepler, однак буде не шукати нові екзопланети, а вивчати раніше знайдені.
За дев’ять років, які Kepler провів у космосі, з’явилися нові оптичні технології. Наприклад, дальність зору пристроїв в TESS буде в 400 разів більшою, ніж у Kepler.
Раніше в космічному агентстві США звернулися до всіх жителів Землі, які спостерігають за хмарами і роблять їх знімки, з проханням поділитися такими зображеннями. Зазначається, що дані зображення необхідні NASA для перевірки даних шести приладів для спостереження за Землею, встановлених на різних супутниках.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас