Податківці розповіли, чи треба декларувати отриману за нульовою ставкою спадщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці розповіли, чи треба декларувати отриману за нульовою ставкою спадщину

Особисті фінанси
1178
Українцям-платникам податків, які отримали спадщину, що обкладається податком за нульовою ставкою, можуть не включати вартість цієї спадщини до складу загального річного оподатковуваного доходу та не подавати річну податкову декларацію, але за умови відсутності інших підстав для подання декларації, передає УНН з посиланням на повідомлення одного з регіональних підрозділів ДФС.
“Фізичні особи – платники податків, які отримали дохід у вигляді спадщини (подарунка), який оподатковується за нульовою ставкою податку, не зобов’язані включати вартість (суму) такої спадщини (подарунка) до складу загального річного оподатковуваного доходу та подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, але при відсутності інших підстав для подання декларації”, – йдеться в повідомленні.
У підрозділі ДФС нагадали, що за нульовою ставкою оподатковуються об’єкти спадщини, які успадковується членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступеня споріднення.
До першого ступеня споріднення відносять батьків, чоловіка або дружину, дітей, в тому числі усиновлених. До другого ступеня споріднення відносять рідних братів і сестер, бабусю або дідуся з боку матері і з боку батька, а також онуків.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас