Європейські країни вкладуть 1,5 млрд євро в розвиток штучного інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські країни вкладуть 1,5 млрд євро в розвиток штучного інтелекту

Технології&Авто
162
Уряд Франції оголосив нову стратегію розвитку штучного інтелекту, в рамках якої ця сфера отримає додаткові 1,5 млрд євро інвестицій. Про це президент Емманюель Макрон розповів в інтерв’ю Wired.
Франція створить союз із країн ЄС, які планують розвивати сферу штучного інтелекту і надпотужних комп’ютерів. Макрон заявив, що Європа повинна стати світовим лідером в гонці на створення штучного інтелекту, обігнавши США і Китай. При цьому Естонія, яка є лідером з використання IT-технологій в Європі, поки в цей союз не входить.
На сьогоднішній день подробиць роботи альянсу немає. Невідомо, в які компанії будуть вкладати інвестори, до якого року розраховане це об’єднання, як будуть використовуватися отримані технології.
Раніше Макрон виступав на конференції з проблем штучного інтелекту, де заявив, що цей механізм повинен бути неупереджений і абсолютно прозорий. Крім цього, європейський союз в сфері розвитку ШІ буде створюватися не заради фінансової вигоди або підтримки політичної системи – для чого працюють американські або китайські інженери, а для поліпшення життя людей, додав Макрон.
Крім штучного інтелекту, інвестиційний союз буде розвивати такі сфери, як безпілотний транспорт, інноваційна медицина, Big Data та інші.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас