"Ліві" органічні продукти заборонять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ліві" органічні продукти заборонять

Казна та Політика
638
Народні депутати пропонують заборонити виробникам неправомірно використовувати на упаковці маркування «еко» і «органік», а також однокореневі слова, якщо ті попередньо не отримають сертифікат, що підтверджує стандарти чистого виробництва. Відповідні зміни містить проект закону № 548-д «Про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обороту і маркування органічної продукції».
Зокрема, проект пропонує встановити єдині правила органічного виробництва, зберігання і реалізації, встановлює неповний список заборонених речовин для кожної з галузей сільського господарства, а також вводить штрафні санкції для порушників.
Законопроект передбачає, що сертифікати будуть видавати виробникам спеціальні органи після проведення інспекційної перевірки потужностей. Термін дії документа обмежать 15 місяцями, а ревізорів наділять правом відкликати чинні сертифікати за порушення, виявлені в ході планових та раптових перевірок.
Примітно, що без такого сертифіката використовувати маркування, яке вказує на екологічно чисте виробництво, буде не можна. Причому штрафуватимуть не тільки виробників, але і реалізаторів лівої органіки. Санкції за такі проступки проект пропонує встановити на рівні від 20 до 100 НМДГ (340 – 1700 грн).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас