У США почали розслідування смертельного ДТП за участю Tesla Model X — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США почали розслідування смертельного ДТП за участю Tesla Model X

Технології&Авто
1323
Національна рада з безпеки на транспорті США (NTSB) оголосила про початок розслідування смертельного ДТП за участю Tesla Model X в Маунтін-В’ю (Каліфорнія). Як повідомлялося раніше, електромобіль компанії Tesla на великій швидкості врізався в бетонний роздільник, після чого скоїв зіткнення з автомобілями марок Mazda і Audi.
Після зіткнення сталося загоряння блоку акумуляторних батарей. Співробітники служби екстреної допомоги консультувалися з інженерами компанії, перш ніж визначити, як краще погасити батарею і безпечно провести транспортування Model X. NTSB повідомив, що розслідування буде включати питання, що стосуються загоряння батареї після аварії і способу транспортування автомобіля з місця події.
Tesla каже, що її акумуляторні батареї спроектовані таким чином, що у людей завжди буде достатньо часу, щоб покинути автомобіль до виникнення пожежі.
«Серйозні аварії, подібні до цієї, можуть призвести до пожежі незалежно від типу автомобіля, і дані про мільйони миль, пройдених автомобілями Tesla, демонструють, що загоряння бензинових автомобілів в Сполучених Штатах відбуваються в п’ять разів частіше, ніж автомобілів Tesla», – повідомляється в офіційному блозі компанії.
Це друге розслідування в нинішньому році, яке NTSB проводить в зв’язку з ДТП за участю електромобілів Tesla. У січні NTSB і Національне управління безпекою руху на трасах (NHTSA) США відправили слідчих до Каліфорнії для розслідування зіткнення Tesla Model S з пожежною машиною. За словами водія Model S, електромобіль рухався в режимі автопілота, і він не встиг втрутитися і запобігти зіткненню з пожежною машиною, що стояла на місці аварії. Результати цього розслідування поки невідомі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас