У НАЗК пояснили, хто з активістів зобов'язаний декларувати доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НАЗК пояснили, хто з активістів зобов'язаний декларувати доходи

Казна та Політика
252
Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) затвердило роз’яснення щодо електронного декларування для членів громадських антикорупційних організацій в Україні.
Відповідне рішення ухвалили вчора, 29 березня, на позачерговому засіданні.
Згідно з документом, опублікованим на сайті НАЗК, під обов’язкове декларування підпадають зокрема фізичні особи, які отримують кошти в рамках реалізації в Україні програм чи проектів, націлених на запобігання корупції.
Те саме стосується й осіб, котрі “систематично виконують роботи” або “надають послуги з імплементації стандартів у сфері антикорупційної політики, якщо фінансування таких робіт здійснюється за рахунок технічної допомоги”, наголошується у роз’ясненні. Під “систематичною” діяльністю у відомстві розуміють виконання зазначених робіт або надання послуг два або більше рази протягом року.
Крім того, декларувати доходи мають і керівники громадських об’єднань, які професійно працюють у сфері запобігання корупції, зазначають у відомстві. Всі “антикорупціонери”, які підпадають під цю статтю, мають до 1 квітня подати декларацію за період з 30 березня 2017 року по 31 грудня 2017 року, наголошують у агентстві.
Водночас всі ті, хто працює в антикорупційних організаціях, але безпосередньо не виконують функції в сфері запобігання корупції, можуть не перейматися через е-декларації. Їх цей пункт не стосується, роз’яснили у НАЗК.
Так само не повинні декларувати свої доходи всі фізичні особи, котрі не мають жодного прямого стосунку до запобігання корупції, хоч і пов’язані з антикорупційними об’єднаннями. Це стосується насамперед людей, котрі “надають послуги, виконують роботи, поставляють товари”, зазначили у відомстві.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас