В яких країнах українцям вигідно купувати автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В яких країнах українцям вигідно купувати автомобілі

Технології&Авто
3688
У 2017 році українці ввезли в нашу країну майже 60 тисяч вживаних автомобілів з інших країн, що приблизно втричі більше, ніж рік тому. І це не рахуючи тимчасово ввезених або «транзитних» автомобілів, яких ввезли за рік ще 100 тисяч.
Не дивно, що внутрішні перепродажі вживаних автомобілів істотно знизилися. Адже машина, що їздила закордонними дорогами, часто має кращий технічний стан і більший залишковий ресурс, ніж аналогічна, що їздила нашими шляхами, щедро усіяним брудом, дорожньою сіллю з піском, ямами, горбами і іншими неприємностями.
Проаналізуємо стисло сучасну специфіку постачання вживаних автомобілів в Україну.
У цих країнах рівні дороги, якісне паливо і сервіс – ось передумови того, що автомобілі з Німеччини, Франції або Італії та інших Європейських країн в основному знаходяться в хорошому технічному стані. Тут багато легковиків малих класів (А-С), в основному в кузовах хетчбек. Машини С-, D-класів – часто універсали. Кросоверів мало, а великих позашляховиків і зовсім одиниці. До того ж в продажу вони дорогі. Найбільш популярні для експорту марки і моделі: Audi (А4, А6, Q5), BMW (3-, 5-Серій), Dacia (Logan, Sandero), Ford (Fiesta, Focus, Mondeo), Peugeot (208, 308), Opel (Astra, Insignia), Renault (Megane, Scenic), Skoda (Octavia, Superb), Smart, Volkswagen (Golf, Passat). Роки випуску: 2010-2015. Вартість в Україні: $7000-20000. Розмитнені за «пільговим» акцизом.
Українці купують автомобілі у Західній Європі у автодилерів, на ринках або за приватними оголошеннями. Розпродажі лізингових або прокатних авто, страхових після ДТП «забирають на себе» місцеві великі дилери.
Найближчі сусіди України – Польща, Чехія і Словаччина, Болгарія, Литва та Естонія – постачають нашим співвітчизникам в основному найдешевші автомобілі. Звідси і низька їх якість. Легковики в основному преміум-брендів кінця 90-х початку 2000-их років потрапляють в Україну в зношеному стані, з проблемами з кузовом, двигуном, іншими агрегатами, після серйозних ДТП.
Найбільш популярні для експорту марки і моделі: BMW (3-, 5-Серій), Audi (A4, A6, А6 Allroad), Mercedes-Benz A-, B-, C-, Е-Класів), Volkswagen (Golf, Passat), Opel (Astra, Vectra, Signum, Omega), Ford (Focus, Mondeo), Renault (Megane, Laguna, Scenic), Skoda (Octavia, Superb). Роки випуску: 1998-2005. Вартість в Україні: $1000-5000. Нерозмитнені.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас