Китайці випробували колісний танк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці випробували колісний танк

Технології&Авто
1486
Китайський телеканал CCTV показав сюжет про випробування нових колісних танків, створених на базі бронетранспортерів NORINCO VP10 з колісною формулою 8×8. Судячи з відеозапису, нові машини вже проходять військові випробування. Коли танки можуть надійти на озброєння Народно-визвольної армії Китаю, наразі не відомо.
Колісними танками заведено називати колісні бронемашини, оснащені важким гарматним озброєнням калібром понад 90 міліметрів.
Порівняно з традиційними гусеничними танками колісні машини мають кращі маневреність і швидкість пересування по горбистій місцевості. При цьому використання колісної бази сильно обмежує бойову масу машини.
З цієї причини на існуючих сьогодні версіях колісних танків встановлена лише легка балістична броня. Колісні танки сьогодні використовуються в США, ПАР, Японії та ще декількох країнах світу. Розробка нового колісного танка ведеться в Китаї з 2017 року. Машина отримала гармату зі 105-міліметровим снарядом, для якого заявлено бронепробитття 650 міліметрів прикритої динамічним захистом сталі.
Китайський танк оснащений двома гребними гвинтами в кормовій частині. Ймовірно, амфібійні властивості базового бронетранспортера при модифікації були збережені. Бронетранспортер VP10 має переднє розташування двигуна. Виходи для десанту розташовані в кормовій і верхній частинах машини. VP10 здатний розвивати швидкість до 105 кілометрів на годину, а дальність його ходу становить 800 кілометрів. Слід враховувати, що при переробці в колісний танк ці показники могли трохи погіршитися через додавання додаткової маси за рахунок гармати і її механізмів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас