15:56 13.06.2018

"Укрпошта" спростовує інформацію про можливе банкрутство

3 мин читать
"Укрпошта" спростовує інформацію про можливе банкрутство

Виконувач обов'язків генерального директора ПАТ "Укрпошта" Ігор Смілянський відзначає скрутне фінансове становище компанії через невідповідність чинних регульованих тарифів рівню їх собівартості, проте спростовує інформацію про можливе банкрутство.

"Учора в ЗМІ було поширено інформацію про можливе банкрутство "Укрпошти". Така оцінка фінансового стану компанії є хибною", - заявив керівник "Укрпошти" у своєму зверненні до ЗМІ на сайті компанії.

Він наголосив, що таке кризове становище через зростання мінімальної заробітної плати компанія вже подолала у 2017 році, а тому зможе збалансувати бюджет і поточного.

На думку І.Смілянського, існують два альтернативні сценарії для досягнення такого балансу: "Укрпошта" приводить чинні регульовані тарифи до рівня їхньої собівартості або продовжує надавати лише ті послуги, тарифи на які не нижчі за їхню собівартість.

"Щоб уникнути складного фінансового становища, наразі тривають переговори з регуляторами та Кабінетом Міністрів України. За результатами цих перемовин "Укрпошта" до кінця червня визначить, за яким сценарієм діятиме", - заявив І.Смілянський.

Він наголосив, що збитковими для підприємства є тарифи на письмову кореспонденцію, доставку періодичних видань, а також тариф на розповсюдження пенсій, який не змінювався з 2004 року.

"Ми усвідомлюємо, що переважна частина мережі Укрпошти створена для надання регульованих послуг, тому відмова від їх надання призведе до значного скорочення мережі та чисельності персоналу", - зазначив в. о. гендиректора підприємства.

Він також наголосив, що 5 грудня 2017 року тарифна рада при Міністерстві інфраструктури ухвалила рішення про перегляд тарифу на доставку пенсій, проте Пенсійний фонд досі не затвердив нові тарифи.

Водночас, за словами І.Смілянського, про банкрутство компанії не йдеться.

Раніше Національна спілка журналістів України (НСЖУ) оприлюднила інформацію про можливе банкрутство "Укрпошти" з посиланням на першого заступника гендиректора ПАТ Олександра Чернявського.

У НСЖУ зазначили, що саме цим "Укрпошта" пояснює пропозиції великим видавцям відстрочити розрахунок із редакціями за підсумками передплатної кампанії.

"На сьогодні, за нашими підрахунками, потрібно віддати редакціям близько 260 млн грн. За умовами контракту виплата має відбутися наприкінці липня – на початку серпня. Щоб добре було всім, пропонуємо розстрочити виплати з авансуванням 40% і відстрочкою хвоста у вересні", - наводиться в повідомленні НСЖУ пропозиція О.Чернявського.

За його словами, питання неврегульованості тарифікації Пенсійного фонду поглинає близько 50% витрат компанії, а в дохідній частині становить близько 25%, а в разі відмови від співпраці з ним близько 20-25 тис. працівників "Укрпошти" втратять робочі місця, буде закрито близько 6 тис. відділень.

"Після зростання мінімальної заробітної плати грошей, які надходять від Пенсійного фонду, не вистачає для виплати заробітної плати нашим листоношам, операторам та іншим працівникам. На жаль, у такій ситуації маємо визнати, що "Укрпошта" перебуває на межі банкрутства", - цитують заступника гендиректора підприємства в НСЖУ.

Як повідомлялося, у квітні Міністерство інфраструктури України затвердило тарифи ПАТ "Укрпошта" на прийом і доставку періодичних друкованих видань за передплатою. Перший етап триватиме з 1 липня до 31 грудня 2018 року, коли тарифи підвищуватимуться в середньому на 24,7%. Другий етап передбачає підвищення з 1 січня 2019 рівня тарифів на 19,2% порівняно з першим.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА