07:19 29.04.2022

Палата представників Конгресу США ухвалила закон про ленд-ліз України

1 хв читати
Палата представників Конгресу США ухвалила закон про ленд-ліз України

Палата представників США у четвер увечері більшістю голосів ухвалила закон про ленд-ліз та захист демократії в Україні.

"Палата представників прийняла S. 3522 - Закон про ленд-ліз на захист демократії в Україні від 2022 року 417 голосами проти 10", - повідомляє твіттер Палати представників Конгресу США.

"Ленд-ліз для України остаточно відкритий. Закон проголосований. Дякуємо нашим союзникам", - написав Єрмак у телеграм-каналі у четвер увечері.

У тексті документа йдеться про надання президенту США розширених повноважень щодо передання або надання в оренду Україні оборонних засобів для "захисту цивільного населення від російського військового вторгнення" та інших цілей.

"Після ухвалення акту голова Білого дому зобов'язаний впродовж 60 днів встановити прискорені процедури для доставки продукції. Закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання нам озброєння, транспорту, продовольства та допомоги з США. І все це дозволить нам вибити російську армію з наших територій", - написав глава ОП.

Він зазначив, що ленд-ліз "означає впевненість США у перемозі України над Росією".

"Це буде важлива перемога нашого незламного народу, який зміг об'єднати навколо себе цивілізований світ у боротьбі з російським злом", - підсумував Єрмак.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА